Chiro Sint-Gerolf Genk-Centrum

home1 home2 home3

Chiro Sint-Gerolf Genk-Centrum.

Wie zijn we?

Chiro Sint-Gerolf is een spetterende chirogroep niet ver uit het centrum van Genk. Iedereen van 6 tot 18 jaar is welkom om bij ons plezier te maken, zoals je het nergens anders kan beleven! Onze gemotiveerde leidinsploeg bereidt elke zondag tal van leuke spelletjes voor. Op de chiro is het echt onmogelijk om de verveling te laten toeslaan. We spelen en ravotten er op los. En alsof plezier maken op zich al niet leuk genoeg is, is de Chiro ook the place to be om nieuwe vrienden te maken!

Nieuwsgierig? Kom dan zeker eens proberen ..

Wanneer en wat?

Elke zondag staan wij klaar vanaf 14u om er een leuke zondag van te maken. Dit kan gaan van bos-en pleinspelen, knutselen, een groot gezelschapspel of ruwe spelen tot een uitstap naar het zwembad. Het belangrijkste is dat je met al jouw vriendjes en vriendinnetjes een leuke zondagnamiddag beleeft. Rond 16u lassen we even een pauze in waarin er tijd is voor een een drankje. Hierna spelen we nog tot 17u30 door.

Wat kost dat?

Een jaar vol Chiro plezier kost slechts €35! Een deel van het inschrijvingsgeld gebruiken we om spelmateriaal aan te kopen voor allerlei leuke activiteiten. Een andere deel gaat naar de verzekering voor je kind. Je kind is zowel verzekerd voor de activiteiten tijdens de Chiro, als voor wanneer hij van thuis naar de Chiro rijdt en als hij terug naar huis komt. Hiernaast gebruiken we dit geld ook om 4 maal per jaar het Chirona boekje uit te brengen met de nieuwste informatie. En het laatste deel wordt gebruikt om elke zondag een drankje te kunnen drinken op de Chiro!

Terugbetaling ziekenfonds

De meeste ziekenfondsen in Vlaanderen betalen jaarlijks een bedrag terug als je lid bent bij een jeugdvereniging. Je kunt dit zowel aanvragen voor het lidgeld als voor het bivak.
Voor het afstempelen van het formulier kan je altijd voor of na de Chiro een leider aanspreken.

Deze formulieren zijn terug te vinden op de site van het ziekenfonds waar je bent bij aangesloten.

Algemene informatie:

Chiro Sint-Gerolf maakt deel uit van het Gewest Mejoge en is één van de 9 Chiro’s van Genk. Met al de Chiro’s, gewesten en verbonden samen, maken wij deel uit van Chiro Nationaal. Deze overkoepelende organisatie zorgt voor de hele administratieve organisatie van alle chiro’s in België. Ze proberen een zo volledig mogelijke ondersteuning te geven aan de chirowerking. Zowel voor leuke ideetjes voor spelletjes, toffe kampplaatsen, administratieve informatie, verzekering van leden als een steun bij problemen kunnen we altijd bij hen terecht.